„Klasztorne smaki” TVP w Tuchowie
Remigiusz Rączka, autor nadawanego w TVP programu „Klasztorne smaki” przyjechał do Tuchowa, gdzie znajduje się Sanktuarium Matki Bożej Tuchowskiej – najstarsze i najliczniej odwiedzane w południowo – wschodniej Polsce.
Wspólnie z o. Pawłem Zyskowskim CSsR, Remigiusz przygotował słynną tuchowską pomidorówkę i równie znaną drożdżówkę z powidłami śliwkowymi. Zapraszamy do obejrzenia! I odwiedzenia sanktuarium i klasztoru redemptorystów w Tuchowie!
„Klasztorne smaki” to program kulinarno-podróżniczy prowadzony przez popularnego i lubianego śląskiego kucharza oraz autora programu „Rączka gotuje”, Remigiusza Rączkę. Przemierza on Polskę, aby przekazać widzom tajemnicze smaki i stare receptury zza klasztornych murów. Jakie potrawy przygotowuje pod czujnym okiem duchownych?
Audycja została wyemitowana w niedzielę, 3 października 2021 r., w TVP 1.
fot. Twitter @ReligiaTVP