• Portal Kaznodziejski
    Rekolekcje i wypoczynek – CADR i Scala W górach i nad morzem
    150-lecie ogłoszenia św. Alfonsa Liguori doktorem Kościoła
    Charyzmat i duchowość
  • Menu

    „Klasztorne smaki” TVP w Tuchowie

    Remigiusz Rączka, autor nadawanego w TVP programu „Klasztorne smaki” przyjechał do Tuchowa, gdzie znajduje się Sanktuarium Matki Bożej Tuchowskiej – najstarsze i najliczniej odwiedzane w południowo – wschodniej Polsce.

    Wspólnie z o. Pawłem Zyskowskim CSsR, Remigiusz przygotował słynną tuchowską pomidorówkę i równie znaną drożdżówkę z powidłami śliwkowymi. Zapraszamy do obejrzenia! I odwiedzenia sanktuarium i klasztoru redemptorystów w Tuchowie!

    „Klasztorne smaki” to program kulinarno-podróżniczy prowadzony przez popularnego i lubianego śląskiego kucharza oraz autora programu „Rączka gotuje”, Remigiusza Rączkę. Przemierza on Polskę, aby przekazać widzom tajemnicze smaki i stare receptury zza klasztornych murów. Jakie potrawy przygotowuje pod czujnym okiem duchownych?

    Audycja została wyemitowana w niedzielę, 3 października 2021 r., w TVP 1.

    Link do audycji w TVP VOD

    fot. Twitter @ReligiaTVP

     

    Udostępnij